17 Mar 2011 Himalaya van de Breemeersen wint wintercriterium voor 4-jarigen in Hulsterlo!
Himalaya van de Breemeersen (Escuro x Grannusso x Gottwald) wint met 10 foutloze omlopen het wintercriterium 2010-2011 in Hulsterlo. Zij werd in 2009 verkocht aan de trotse eigenaares Katty Lenie en wordt door Walter Lelie op wedstrijd gebracht.

01 Jun 2010 Escuro nakomelingen presteren goed!
Na een succesvolle carrière in de springsport bij de jonge paarden is Escuro momenteel actief in de dressuursport. Met Katrijn Verlinden behaalde hij reeds verscheidene overwinningen in de klasse Z LRV maar inmiddels is de overstap gemaakt naar de Prix st Georges. Het is nog even aanpassen maar de eerste resultaten zijn reeds veelbelovend. Tijdens de CDN Aalter behaalde hij een 6e plaats en tijdens de CDN Moorsele behaalde hij met 64,7% een mooie 7e plaats.

Ook de nakomelingen doen het goed!
De vijfjarige Farah van ’t Rozenhof (Escuro x Lys de Darmen), fokker fam. Neirynck, behaalde met Michel de Beule de eindoverwinning in het wintercriterium voor jonge springpaarden in ’t Overdijk, Moerzeke!

Farah (Escuro x Feinschnitt) en Lore Decock werden ex aequo eerste met slechts 6 andere 5-jarige paarden tijdens de Wedstrijd Jonge Paarden in Kieldrecht en dit op een deelnemersveld van 170 combinaties. Met een prachtige 3e plaats in het eindklassement van de 5-jarige paarden in Oost-Vlaanderen selecteren zij zich probleemloos voor het Nationaal Kampioenschap jonge paarden in Hulsterlo!

Tijdens het Nationaal Kampioenschap Eventing LRV 2010 kwamen twee jonge Escuro nakomelingen aan de start in de klasse B. Met hun ruiter Pieter de Gussemé behaalde Elastica van de Haringslede (Escuro x Goldfisch), fokker Andre Verhelst, een zilveren medaille en behaalde Eton van de Breemeersen (Escuro x Grannusso), fokker SDB, een mooie 7e plaats.

Proficiat aan de ruiters, fokkers en eigenaars!!


26 Aug 2008 Ega van de Breemeersen wint eindklassement WVUR
Ega van de Breemeersen (Escuro x Grannusso) wint met 6 foutloze omlopen het eindklassement van de 4 jarige paarden WVUR. Onder het zadel van Tom Camerlynck zien we deze merrie beslist nog terug in de erelijsten.

16 Jun 2008 Domenika (v. Escuro) naar de nationale wedstrijd Jonge Paarden.
Een 3e plaats voor Domenika (v. Escuro) tijdens de dressuurwedstrijd van de jonge paarden in Opwijk. Op 18 deelnemers bij de 5-jarigen LRV wist zij zich hiermee te selecteren voor de Nationale wedstrijd Jonge Paarden in Pulderbos.

27 May 2008 Escuro en Katrijn Verlinden winnen de Z2-wedstrijd te Klein-Sinaai
Afgelopen zondag was het de vierde dressuurwedstrijd van het buitenseizoen voor LRV Oost-Vlaanderen. Onze negenjarige dekhengst Escuro heeft er tot dusver aan drie deelgenomen, en was tweemaal tweede (in Haasdonk en Melsele), telkens na Philippe Geeroms met Wotan. In Klein-Sinaai waren de rollen omgekeerd, en won Katrijn met Escuro voor Philippe. Derde was Conny Claessens met Via van de Stuyver.
De volgende wedstrijd is aanstaande zondag (1 juni) te Bassevelde.
Escuro en Katrijn hun goede resultaten zijn alvast een stap in de goede richting voor een selectie voor het Nationaal Tornooi te Tildonk in oktober. Ondertussen zijn er nog heel wat tussenwedstrijden en tornooien waar ze zullen deelnemen. Kalender en uitslagen zijn terug te vinden op www.equester.be

20 Apr 2008 Escuro wint dressuur AVEVE-cup Oost-Vlaanderen
Met vier overwinningen op vier deelnames in het wintercircuit van LRV Oost-Vlaanderen zijn Escuro en Katrijn Verlinden de winnaars van de AVEVE-dressuurcup in de klasse Z2. Escuro wordt nu ongeveer een jaar bereden door Katrijn en hij maakte deze winter veel progressie tijdens het criterium. Op 1 mei beginnen de wedstrijden van het zomerseizoen in Oost-Vlaanderen, en zal Escuro dan bijna wekelijks te zien zijn in de klasse Zwaar 2.

31 Mar 2008 We hebben er eentje vergeten...
Door alle drukte is deze merrie die niet mocht ontbreken op onze hengstenshow in de stallen blijven staan. Danai van 't Rozenhof is een mooie dochter van Escuro die momenteel voortreffelijk springt op wedstrijden voor vijfjarige paarden. Video

22 May 2007 Eerste wedstrijden voor de oudste jaargang Escuro-nakomelingen
Enkele uitslagen van de oudste Escuro-nakomelingen tijdens de springwedstrijden voor vierjarige paarden.

Don Escudo (Escuro x Gottwald): drie foutloze omlopen JP BWP in provincie Antwerpen. Foutloos tijdens Nat. cylus aalter

Duellant (Escuro x Grannusso) foutloos Nat. Cylus Aalter

22 May 2007 BWP JP: Dolce Vita van het Nobelhof (v. Escuro)
Een opmerkelijke prestaties van de Escuro-dochter Dolce Vita van het Nobelhof en haar 14 jarige amazone. Tijdens de dressuurwedstrijden voor vierjarige paarden LRV-BWP werden ze 2x vierde in Oost-vlaanderen en wonnen ze hun reeks in Pittem.

29 Mar 2006 Escuro op de show
Video van Escuro en enkele van zijn driejarige nakomelingen tijden de hengstenshow 2006!! Video

14 Dec 2005 Dalina van de Breemeersen (v. Escuro) Nationaal kampioene 2005
Escuro vaardigde 3 tweejaarse merries en 1 jaarlingmerrie af naar de Nationale Prijskamp BWP op Agribex. Ook Gottwald had 4 nakomelingen op dit jaarlijks kampioenschap, telkens één per jaargang van 3 tot 6 jaar. voor de volledige uitslagen kan u HIER klikken.
De meest in het oog springende resultaten zijn uiteraard de 1ste plaats van Dalina van de Breemeersen (Escuro x Gottwald) bij de tweejaarse merries die, zoals u verder in deze site wel kan zien, niet aan haar proefstuk toe is. Anastasia Odeveld (Gottwald x Jokinal de Bornival, f. Wim Van De Vijver) behaalde een knappe 3de plaats bij de vijfjarige merries. In de reeks 3jaarse merries B viel ook Creta van de Breemeersen (Espri x Grannusso) op met een 4de plaats. Ook de andere producten van onze hengsten hebben getoond dat ze terecht geselecteerd waren voor dit kampioenschap.

23 Aug 2005 De nakomelingenvoorstelling van Escuro was een groot succes!
Er was veel belangstelling voor de talrijke nakomelingen die gepresenteerd werden op de stoeterij. Escuro voldeed opnieuw aan de verwachtingen en kreeg als vader lovende woorden door de fokkers en de BWP hengstenjury.

15 Jun 2005 Wisbecq: Escuro terug 8ste
Escuro blijft zich in de kijker springen! Met een 8ste plaats tijdens de Nationale Cyclus in Wisbecq is hij de best presterende dekhengst van zijn jaargang. Donaat koos voor de zekerheid en ging dus niet voluit in de barrage. Op vier deelnames plaatste Escuro zich driemaal in de top 10. Escuro behoort hiermee tot de top van meer dan 150 deelnemende zesjarigen.
Ook Gottwald was succesvol tijdens de cyclus in Wisbecq. Met zijn 17 lentes sprong hij bijzonder sterk in de GP Wisbecq. Hij werd 11e in de barrage op een deelnemerslijst van 74 combinaties. Het parcours was bezonder zwaar en technisch gebouwd. In de barrage werden de hindernissen opgetrokken tot 1,50m.

07 Jun 2005 Moerzeke: Escuro pechfout in barrage
Reeks drie-jarigen: 1ste Bilitis van de Papendijk (v. Gottwald), 4de Bizarinka van 't Ravennest (v. Gottwald)
reeks jaarlingen: 1ste Diomedes van de Papendijk (v. Escuro), 2de Dynemic van 't Ravennest (v. Escuro), 5de Dante van de Hemel (v. Escuro), 6de Desperado van de Hemel (v. Escuro)
reeks jaarlingen: 5de Domenika van 't Ravennest (v. Escuro), 6de Davina (v. Escuro), 7de Dana van de Meulewaele (v. Escuro), 8ste Dunja (v. Escuro)

Sint-Lievens-Houtem
2de Salina van Coninxdonck (v. Gottwald)
4de Cleopathra van het Molenhof (v. Gottwald)
2de Diamant du Maquis (v. Escuro)

Moerbeke
1ste Anastasia Odeveld (v. Gottwald)
2de Dalina van de Breemeersen (v. Escuro)

VEULENKAMPIOENSCHAP SINT-LIEVENS-HOUTEM
Finale Merrieveulens: 5de Evita van 't Goedleven (v. Escuro)
Finale Hengstveulens:
1ste: Equador van de Kwekenhoeve (Escuro x Non Stop)
3de: El Paso (Escuro x Gottwald)
5de: Eton van de Breemeersen (Escuro x Grannusso)
7de: Escudo van Terkamerenbos (Escuro x Gottwald)
9de: Elmo (Escuro x Grannusso)
11de: Escumo van de Breemeersen (Escuro x Grannusso)

21 May 2004 ESCURO WINT de wedstrijd voor vijfjarige paarden te Passendale!
Negentien combinaties reden tweemaal een foutloze omloop en mochten dus terugkeren voor de barrage. Deze bracht de nodige selectiviteit want slechts 4 paarden brachten het er foutloos vanaf. Donaat en Escuro gingen van bij de start er hard tegenaan, en reden aangemoedigd door het publiek in de snelste tijd door de finish.
In Pittem (zondag 16 mei) weerhield een balkje in de barrage Escuro nog van de overwinning, en behaalde hij een verdienstelijke ereplaats.
Cyclus Moorsele en Aalter: 4 en 0 strafpunten.

15 Apr 2004 Cyclus 2004: Escuro bij de 5-jarigen
Het seizoen is gestart met de eerste wedstrijd van de Klassieke Cyclus te Pottes. Escuro sprong er foutloos en met veel overtuiging in de wedstrijd voor 5-jaarse paarden.
De eerstvolgende wedstrijden van de Klassieke Cyclus waar hij zal aantreden zijn Moorsele op vrijdag 23 april, en Aalter op vrijdag 14 mei.

23 Sep 2003 Veulenkampioenschap Oud-Heverlee 2003
De veulens van Escuro blijven het bijzonder goed doen. Op het Nationaal veulenkampioenschap in Oud-Heverlee waren er 13 veulens aanwezig waarvan er zes naar de finales doorstoten. Bij de merries werd een derde plaats behaald door Dumbra v/d Breemeersen, een zesde plaats door Domenika en een achtste plaats door Donna v/d Breemeersen. Bij de hengsten behaalde Don Escudo v/d Breemeersen een vijfde plaats, Djamiroquai v/d Burkelslag een achtste plaats en Darkos v/d Polderhoeve een negende plaats. De dertien escuro-veulens plaatsten zich, door hun kenmerkend modern type en bewegingen, allen binnen het eerste derde van hun reeks.

23 Sep 2003 Veulenkampioenschap Oudenaarde
Opnieuw een succes voor de Escuro-veulens! Op het Vlaams Veulenkampioenschap in Oudenaarde ging zowel bij de merries als bij de hengsten de tweede plaats naar een veulen van Escuro. Bij de merries ging de tweede plaats naar Dymfna v/d Breemeersen en de vierde plaats naar Donna v/d Breemeersen. Bij de hengsten ging de tweede plaats naar Don Escudo v/d Breemeersen, de derde plaats naar Darkos v/d polderhoeve en de vijfde plaats naar Dynamic van 't Ravennest.

07 Jul 2003 Veulenkampioenschap Sint-Lievens-Houtem 2003
ESCURO-veulens kenden een Grandioos succes op het kampioenschap te St-Lievens-Houtem op 6 juli 2003 !!!
Op dit kampioenschap namen er 45 merrieveulens en 48 hengstveulens deel. Telkens tien veulens waren uitverkoren voor de finale in de namiddag. In de finale was ESCURO heel sterk vertegenwoordigd, met 2 merrieveulens en maar liefst 5 hengstveulens in de respectievelijke finales.
En ook daar toonden ze zich super, want bij de hengstveulens was de 1ste plaats voor Djamiroquai van de Burkelslag (Escuro x Redford x Pik Bauer) van Frank en Siska Depuydt-Van De Casteele, en de 2de plaats was voor Don Juan van de Leenakker (Escuro x Gottwald x Hardi) van Piet Van Compernolle. Verder in de finale van de hengstveulens klasseerden zich Don Escudo van de Breemeersen (Escuro x Gottwald x Don Carlos) van fokker Luc Igo (5de), Duellant van de Breemeersen (Escuro x Grannusso x Gottwald)(6de) en Dante van t Lindehof (Escuro x Kashmir van het Schuttershof x Fernjaeger) van Dewinter B&H (10de).
De Escuro-dochters wilden niet onderdoen voor hun halfbroertjes, en bij de merrie-veulens was de 1ste plaats voor Donna van de Breemeersen (Escuro x Gottwald x Goldfisch de Lauzelle) en de 2de plaats voor Dalina van de Breemeersen (Escuro x Gottwald x Wedekind). Net buiten de finale klasseerden zich nog Dumbra van de Breemeersen (Escuro x Gottwald x Redford)op een 11de plaats en Domenika (Escuro x Gottwald x Lugano van La Roche) van Danny Mortier op een 16de plaats.
De eerste jaargang van Escuro heeft zijn start niet gemist!
Van bijna al deze veulens zijn fotos te vinden op deze site. Kijk op de pagina van ESCURO en klik op de naam van het veulen!

27 May 2003 Cyclus Aalter 2003: Valco derde maal foutloos
Het voorbije weekend:
VLP-cyclus 3 in Aalter: Valco loopt zijn derde foutloos parcours op rij in de cyclus voor 5 jaarse paarden.
BWP-LRV jonge paarden in Pittem: net als in Eksaarde werd VALCO terug dubbel correct, en 2de in Barrage. Ook Escuro sprong terug dubbel correct, maar werd in de eerste omloop 2 strafpuntjes tijdsoverschrijding aangerekend terwijl hij nochtans netjes rondgaloppeerde en nergens tijd verloren heeft. Blijkbaar moeten vierjaarse direct leren snel te galopperen... Ook Why Not, Wench-s-fair, Vitivio en Vino van de Breemeersen deden het goed, wat voor Donaat resulteerde in negen foutloze parcours op twaalf.