Conquest werd op de hengstenkeuring in Hannover uitgeroepen tot Premiehengst en kreeg daarenboven de titel Reservesieger. Voor het eerst staat een hengst met deze titels in België.

Exterieur: Breemeersen Conquest heeft een edel hoofd en mooi gelijnde bovenlijn. Door zijn sterk fundament, maat en goede bespiering is Conquest een echt vaderdier. Dit weet hij te combineren met ruime, elegante bewegingen in stap en draf. Zijn galop is evenwichtig en gesprongen, wat positief is voor zijn verdere springcarrière. De benen van Conquest zijn droog, sterk en correct, hij vertoond geen afwijkende stand op de harde bodem. Dit is dan ook een vereiste om gekeurd te worden in Hannover. Samenvattend is het exterieur van Conquest de moderne springhengst die men zoekt in de topstamboeken. Ook voor de dressuurwereld zal zijn stuwkracht, elegantie en uitstraling een meerwaarde betekenen.
Interieur: Breemeersen Conquest heeft een goed karakter en is steeds heel aandachtig. Als hengst is hij opvallend gevoelig en wilt hij steeds meewerken. Op stal en tijdens het werk is hij rustig maar attent.
Springaanleg: Zijn springen wordt gekenmerkt door een goede techniek maar vooral door een hoge reactiviteit. Hij is heel voorzichtig en gebruikt zijn lichaam op een soepele manier. Dit resulteert dikwijls tot spectaculaire sprongen. Daarenboven beschikt hij over voldoende lef voor het springen van hoge en opvallende hindernissen. De combinatie van deze eigenschappen zullen hem enkel ten voordele komen in zijn latere springcarrière.

Prestaties:
2005: In het najaar van 2005 werd Breemeersen Conquest gekeurd voor het stamboek van Hannover. Tijdens deze keuring werd hij geprimeerd en krijgt hij de titel van reservesieger.

2007: Dit was een druk maar heel succesvol jaar voor Conquest.
1) Winnaar 4-jarige paarden BWP/LRV. (6x foutloos)
2) Winnaar Nationale Cyclus 4-jarige paarden. (8x foutloos)
3) Finalist tijdens het Belgisch Kampioenschap 4-jarige paarden in Gesves.
4) Een levenslange goedkeuring voor Hannover door een goede 70-dagen test in Adelheidsdorf.
Enkele punten van deze test: karakter (8), temperamant (8), werklust (8), vrijspringen (9) en parcoursspringen (9)