CONTENDRO I HOL 1997
CONTENDER HOL 1984
CALYPSO II HOL 1974
GOFINE HOL 1970
BRAVO HOL 1987
REICHSGRAF HOL 1982
OFARIM HOL 1977
ESCADA HAN 1998
ESCUDO I HAN 1991
ESPRI HAN 1981
St. Pr. ATHENE HAN 1985
CHANTAL III HOL 1988
LANDLORD HOL 1983
T-CHANTAL HOL 1981
Contendro I is de veelbelovende sport- en fokhengst die in 2001 het verichtingsonderzoek in Adelheidsdorf op zijn naam schreef. De jonge hengst Contendro is reeds een begrip geworden in duitsland en wordt bestempeld als hengstenmaker. De negenjarige Contendro I heeft reeds een 20-tal goedgekeurde zonen geleverd. Hij stamt af van de beroemde stempelhengst Contender en de merrie Bravo uit de Holsteinerstam 104a. De verervingskracht van moeder Bravo wordt nog eens onderstreept door haar oudste goedgekeurde zoon Caretano Z. Met Jos Lansink won deze te vroeg gestorven Caretino-zoon op 7 jarige leeftijd het wereldkampioenschap voor jonge paarden in Lanaken. Aan moederszijde voert Contendro I vier maal het bloed van de hoogst aangeschreven sportpaarden leverancier Ramzes X. Springaanleg ligt eveneens sterk verankert in de familie van Contendro I. Dit wordt bevestigd door een reeks internationale springpaarden uit deze stam waaronder Lemur (Peter Weinberg), Fresko (Gerd Wiltfang), Freeman (Hauke Schmidt), Lorent II (Kurt Jarasinki), Nicolette (Robert Whitaker), Corlanda (Willi Melliger) Lapaz (Emile Hendrix), Athletico (Ludger Beerbaum) Corland (Wout-Jan v.d. Schans), Cajano (Hauke Luther), Celano (Rob Ehrens) en Athlet (Willi Mellinger)
Langs moederszijde stamt Breemeersen Conquest af van de Escudo I dochter Escada. Escada is een jonge merrie die niet in de sport werd gebracht maar jaarlijks een veulen geeft. De volle zus van Breemeersen Conquest werd staatspremie-merrie in Hannover.
De grootmoeder van Conquest is Chantal III. Zij is een dochter van bekende hengst Landlord Uit deze merrie komen de internationaal springende paarden Champagne (v.Coriolan), Catharina (v. Cantus) en Al-fatah (v. Alcatraz)
Als we verder zoeken in de moederlijn vinden we nog een groot aantal prestatiepaarden waaronder Lester C, Coradus, Hunter, Landfreiden, Landritter en Lord Liberty.
Samengevat komt Breemeersen Conquest uit jong en modern prestatiebloed.