Crescendo

Crescendo is een echte allrounder met nakomelingen in het springsport, dressuur en eventing. 

Als jonge hengst viel hij direct op door zijn uitstralling, souplesse en vermogen. Hij wist zijn kwaliteiten te bevestigen door internationaal op 1.50m niveau te presteren. Zijn nakomelingen zijn heel populair bij de ruiters door hun aangenaam karakter. 

°2006 - 1.75m - gekeurd voor BWP & Hannover

image-358296-origine_adorado-c20ad.png

Homozygoot bruin
Deze donkerbruine hengst is vrij van vosfactor. Dit wil zeggen dat hij geen vosse veulentjes kan geven.

Karakter
Crescendo is en werkwillige hengst die zich heel gemakkelijk laat rijden. Door zijn werklust, souplesse en aangeboren evenwicht leert hij heel snel. Crescendo is niet dominant bij andere paarden en gemakkelijk in de omgang.

Springaanleg
Crescendo bezit alles wat een goed springpaard moet bezitten! Souplesse, kracht, techniek, voorzichtigheid en lef. Naast zijn springaanleg heeft hij ook een prachtig exterieur en ruime bewegingen, hierdoor wordt hij soms ook als dressuurhengst gebruikt.


Crescendo 5th @ 1.60m Derby Lummen CSIO
Crescendo @ 1.50m Sires of the world CSIW Mechelen
De vader Contendro I is de veelbelovende sport- en fokhengst die in 2001 het verichtingsonderzoek in Adelheidsdorf op zijn naam schreef. De hengst Contendro is een begrip geworden in duitsland en wordt bestempeld als hengstenmaker. De negenjarige Contendro I heeft reeds een 20-tal goedgekeurde zonen geleverd. Hij stamt af van de beroemde stempelhengst Contender en de merrie Bravo uit de Holsteinerstam 104a. De verervingskracht van moeder Bravo wordt nog eens onderstreept door haar oudste goedgekeurde zoon Caretano Z. Met Jos Lansink won deze te vroeg gestorven Caretino-zoon op 7 jarige leeftijd het wereldkampioenschap voor jonge paarden in Lanaken.
Aan moederszijde voert Contendro I vier maal het bloed van de hoogst aangeschreven sportpaarden leverancier Ramzes X. Springaanleg ligt eveneens sterk verankert in de familie van Contendro I. Dit wordt bevestigd door een reeks internationale springpaarden uit deze stam waaronder Codex One (Christian Ahlmann), Lemur (Peter Weinberg), Fresko (Gerd Wiltfang), Freeman (Hauke Schmidt), Lorent II (Kurt Jarasinki), Nicolette (Robert Whitaker), Corlanda (Willi Melliger) Lapaz (Emile Hendrix), Athletico (Ludger Beerbaum) Corland (Wout-Jan v.d. Schans), Cajano (Hauke Luther), Celano (Rob Ehrens) en Athlet (Willi Mellinger).


Moeder Sally is staatspremie-merrie en heeft zelf goed gesprongen bij de jonge paarden in Duitsland. Ze heeft reeds een Hannover goedgekeurde Contendro zoon gegeven, en Crescendo is dus de tweede. De volle broer van Sally, Salisbury, is eveneens gekeurd voor Hannover. Vader Salieri is uiteraard bij ons gekend als vader van Salinero (nr1 in dressuur met Anky van Grunsven), maar Salieri zelf was een internationaal springpaard onder Holger Wulschner (meer dan 100.000 euro verdiend in Duitsland op 2 jaar tijd), en is waarschijnlijk de enige hengst waarvan twee volle broers op de Olympische Spelen in Athene in twee verschillende disciplines deelnamen: Salinero in dressuur en Seven Up in het springen. Salieri is/was een van de weinige overblijvende vertegenwoordigers van de Hannoveraanse S-lijn (Salvano en Servus gaan beide terug op de gekende Senator (v. Semper Idem)), nu terug meer gekend via Stakkato.
Overgrootvader Pik Bube was destijds ook in BWP gekeurd, en is eveneens bekend voor zowel spring- als dressuurpaarden te geven.Prestaties

2017: 
Crescendo gaat uit de sport na een blessure. 

2016:
Foutloze omlopen 1.40m en 1.50m op CSI3* niveau.

2015 (9y):
Foutloos Sires of the World Mechelen
Foutloos 1.50m CSI3* Beervelde

2014 (8y):
8ste 1m40 CSI Sint-Katelijne-Waver
10de 1m45 CSIO GIJON (Spain)
12de 1m45 CSI Beervelde
Clearround 1m50 Zandhoven

2013 (7y):
2de hengstencompetitie WEN
Winnaar hengstencompetitie Gravenwezel
15de 1m35 CSI Mons
clearround 1m40 CSIO Lissabon
10de 1m40 CSI Mechelen

2012 (6y):
Goud Hengstencompetitie 6-jarigen WEN
Zilver BWP hengstenkampioenschap 6-jarigen Moorsele
1ste 1m30 6&7y CSI Luik

2011:
Foutloos Nationale Cyclus 5-jarige paarden Moerzeke
Foutloos Nationale Cyclus 5-jarige paarden Aalter
Foutloos Nationale Cyclus 5-jarige paarden in Hulsterlo
Foutloos Nationale Cyclus 5-jarige paarden Moorsele
Foutloos Nationale Cyclus 5-jarige paarden in Basècle

2010:
Winnaar eindklassement Belgische hengstencompetitie voor 4 jarige hengsten!
Winnaar finale Belgische hengstencompetitie de Warre.
Winnaar Belgische hengstencompetitie Gent.
Winnaar Belgische hengstencompetitie Hulsterlo.
Winnaar BWP hengstengala 4-jarige hengsten.

2009:
Als 3-jarige gekeurd voor het belgische stamboek BWP. Hij kreeg bijzonder goede punten op zijn rijbaarheid, springtechniek en exterieur.
In het najaar van 2009 eindigde Crescendo met succes de 70-dagen test in Adelheidsdorf. Hij behaalde in totaal een 5e plaats met voortreffelijke punten.
Karakter = 8/10
Temperament = 8/10
Werkwilligheid = 8/10
Galop = 8/10
Parcours springen = 8/10
Springmanier = 9/10
Springvermogen = 9/10

2008:
Als 2-jarige gekeurd voor het duitse stamboek Hannover en aangekocht door Stoeterij de Breemeersen op de hengstenveiling van Hannover.


Crescendo 3th @ derby CSI3* Lier 2015
Crescendo @ 1.50m CSI Beervelde
Crescendo @ 1.45m CSI Lanaken
Crescendo at 7 year CSI Mons
Crescendo at 6 year

Londen van de Breemeersen
Fokker: Stoeterij de Breemeersen
Ruiter: Donaat Brondeel
Crescendo x AdoradoLoca
Fokker: Van Rijsselberghe
Ruiter: Donaat Brondeel
Crescendo x Non Stop


Londen vd Breemeersen
Londen 1.30m
Londen 1.20m Lier
Loca (Crescendo x Nonstop)
Loca 1.20m (Crescendo x Nonstop)
Kredo Grande 5yo