Zirocco Jr.

Deze jonge hengst staat aan het begin van zijn carrière maar heeft alle kwaliteiten om zich te bewijzen!

Zirocco Jr.  is een grote hengst met veel uitstraling en springkwaliteiten. Zijn origine heeft reeds veel bewezen in de buitenlandse fokkerij van springpaarden. 


Geboren   
1 mei 2017
KleurSchimmel
Stokmaat1m75
StamboekHannover
GekeurdHannover                             


image-360278-origine-6512b.png

Karakter
Zirocco Jr. is een aangename hengst met veel vertrouwen en rust. Hij is werkwillig tijdens de trainingen en goed handelbaar tussen de andere paarden.

Springaanleg
Net als zijn vader Zirroco Blue laat hij veel kracht, souplesse en techniek zien tijdens het springen. Hij is snel in zijn reflexen en voorzichtig tijdens het springen.

Prestaties
Zirocco Jr. werd in 2019 als 2 jarige hengst goedgekeurd voor het hannoveraanse stamboek en op de veiling aangekocht door Stoeterij de Breemeersen. 

Zirocco Jr. 3yo @ training 2020
Zirocco Jr. @ Hanoverian Stallion Licensing 2019
Zirocco Blue VDL @ European championship Aachen
Clinton I @ Derby Falsterbo
Origine

Zirroco Blue

Zijn moeder Licorne des Forets sprong zelf op internationaal 1.50m niveau, Grootmoeder Gekas des Forets sprong op 1.40m niveau en was de meest winnende 6-jarige van Frankrijk. Overgrootmoeder Rapsodie II sprong ook op 1.40 m niveau.

Met Jur Vrieling heeft Zirocco Blue een indrukwekkende lijst met prestaties neergezet. Met het Nederlands team won Zirocco Blue Goud tijdens het Europees Kampioenschap en individueel eindigde hij als vijfde. In de wereldbekerfinale in Las Vegas eindigde hij als 10e. Meerdere Grote Prijzen werden gewonnen waaronder de wereldbekerwedstrijd in Oslo en de GP’s van Kopenhagen, Melsomvik (2x) en Geesteren. Met Nederlandse springteam zegevierde hij in de Nations Cup van Rotterdam, Kopenhagen en Gijon. Zirocco Blue eindigde als 2e in het Nederland Kampioenschap Springen.

Niet alleen in de sport maar ook in de fokkerij presteert Zirocco Blue buitengewoon. 2018 was het jaar van de kampioenen voor Zirocco Blue. Willem Greve won met Gogo Karla V de kampioenstitel bij de zevenjarigen in de Blom Cup in Ermelo, maar op de Wereldruiterspelen in Tryon was er nog veel meer spektakel voor Zirocco Blue. Zijn zoon Eddie Blue won onder Devin Ryan de gouden teammedaille met het Amerikaanse team. Eddie Blue eindigde eerder al als tweede in de Wereldbekerfinale en reeg de ene na de andere topprestatie aaneen. Een tweede plek in de Grand Prix van Ocala, tweede in GP Toronto, tweede in Wereldbeker Toronto, tweede in Nations Cup van Aken, tweede in Nations Cup van Sopot, derde in Grand Prix van Devon, enzovoort. Niet voor niets werd Eddie Blue uitverkozen tot als beste springpaard van de Verenigde Staten.

Clinton I

De moeder van Clinton I, Waage I, gaf maar liefst 5 nakomelingen die tot niveau S gepresteerd hebben. De volle zus van Clinton I, Chica Bay, is tevens de moeder van springfenomeen Levisto Z.
De erelijst van Clinton I zelf is indrukwekkend:
- 2x winnaar Derby van Zweden
- 4de Duits Kampioenschap
- 4de Grote Prijs van Aken
- ...


Argentan
Deze oude hengst is één van de grondleggers van het moderne Hannoveraanse stamboek. Hij gaf talrijke internationale springpaarden en is de vader van de wereldbekende hengst Argentinus. 


Bestand

Artikel over Zirocco Blue

Bestand Downloaden