Cornet Star

Cornet Star is een opkomend talent met alle kwaliteiten voor de topsport

Deze jonge hengst valt op door zijn instelling in het parcours en zijn positief karakter. Hij laat telkens veel souplesse, techniek en vermogen zien in het parcours. Bij de fokkers is hij ook heel geliefd door zijn opmerkelijke bloedlijn.


°2014 - schimmel - 1.68m - Hannover

image-358296-origine_adorado-c20ad.png

Karakter
Door zijn grote werklust en eerlijkheid leert Cornet Star heel snel tijdens zijn opleiding. Daarenboven heeft hij ook veel vertrouwen in de mensen waardoor hij heel gemakkelijk in de omgang is. Als hengst is hij toch niet dominant naar andere paarden en zorgt dit dus voor geen problemen tijdens de training. Hij is gevoelig voor signalen en voorzichtig tijdens het springen maar hij heeft geen schrik voor de omgeving. Cornet Star heeft het het ideale karakter en de juiste ingesteldheid om te presteren op topniveau.

Gezondheid
Op 2-jarige leeftijd onderging hij een grondige veterinair onderzoek voor de Hannoveraanse hengstenkeuring. Zowel tijdens het klinisch als tijdens het radiologisch onderzoek werd er geen erfelijke afwijkingen waargenomen en kreeg hij dus de beste score, klasse I.

Springaanleg
Net als zijn vader Cornet Obolensky toont hij veel souplesse en kracht tijdens het springen. Hij maakt heel regelmatige sprongen en ontwikkelt hierbij heel veel vermogen waardoor de hoogte van de hindernissen voor hem weinig rol van betekenis spelen. De ingesteldheid en het karakter van zijn grootvader Quick Star maken hem dan weer super competitief.


Promovideo Cornet Star
Cornet Star and foals @ Breemeersen stallionshow 2019
Cornet Star @ Belgian championship 5yo horses

Prestaties

2019 (5 jaar oud)
Selectie Belgische Kampioenschap vijfjarige paarden
6 foutloze omlopen tijdens de Belgische cyclus
3 op 4 foutloze omlopen tijdens de Belgische hengstencompetitie

2018 (4 jaar oud)
Finale van het Belgisch Kampioenschap vierjarige paarden
4 op 5 foutloze omlopen tijden de Belgische cyclus
2 op 2 foutloze omlopen tijdens de Belgische hengstencompetitie

2017
Als drie-jarige heeft hij nog geen sportprestaties. 

2016
Cornet Star wordt als 2 jarige hengst goedgekeurd voor het stamboek Hannover en op de veiling aangekocht door Stoeterij de Breemeersen. 
Cornet Star is op 29 oktober 2016 aangekocht door Stoeterij de Breemeersen tijdens de veiling van de goedgekeurde Hannoveraanse hengsten in Verden. Er was toen reeds veel interesse in deze jonge schimmelhengst door zijn opmerkelijk voorkomen maar ook door zijn uitzonderlijke genetische aanleg.

Prestatiebloed
Cornet Star heeft in zijn stamboom minstens 11 rechtstreekse voorouderen die Grand Prix niveau 1.60m sprongen: Cornet Obolensky, Clinton, Corrado I, Heartbreaker, Nimmerdor, Silvano, Ramiro, Quick Star, Galoubet A, Alme, Stella

De bloedopbouw van deze jonge hengst is heel modern en biedt veel zekerheid aan de fokkers. Door het sterk doorgefokt zijn, met Grand Prix paarden in zowel de vaderlijn als de moederlijn, zijn Cornet Star en zijn nakomelingen uit het juiste hout gesneden om te presteren op Grand Prix niveau.

Een opmerkelijke moederlijn!
Cornet Star heeft een ongelofelijke moederlijn en dat bewijzen het grote aantal Grand Prix paarden die 1.60m sprongen.
De overgrootmoeder van Cornet Star is de Casino Boy xx dochter Channell I. Deze merrie gaf 13 veulens waarvan er drie paarden tot 1.40m sprongen en drie paarden tot 1.60m sprongen. Eén van deze paarden is de gekeurde hengst Casanova die bij Paul Schockemöhle ter dekking staat. Uit een dochter van deze Chanell I komt ook de gekeurde hengst Camparino (v. Chello) die eveneens 1.60m sprong en ter dekking staat op het langestüt Schwaiganger in Duitsland.
De grootmoeder van Cornet Star is de merrie ISIS VII (v. Capitol I) die het leven gaf aan vier nakomelingen waaronder de moeder van Cornet Star, R-Queen Elis (v Quickstar) die door een blessure nooit in de sport kwam maar die wel een zus heeft Samanta (v Quick Star) die succesvol was tot 1.45m niveau.
Als we teruggaan naar de overgrootmoeder Channel I zien we dat haar halfbroer Ligorett (v. Lord) ter dekking staat in Holstein en dat haar halfzus Viola XI (v. Caletto) op haar beurt de stammoeder is van enkele opvallende springers. Uit deze Viola XI komt de voor Holstein gekeurde hengst Casado, de voor Oldenburg gekeurde Zento (v. Quasimodo) maar ook de wereldberoemde Capitol I zoon CENTO die zo succesvol was met Otto Becker. Uit diezelfde moederlijn vinden we naast heel was succesvolle springpaarden toch nog enkele uitschieters: de voor Zangersheide gekeurde hengst Close Up VA (v. Clarimo ask), de voor Hannover gekeurde hengst Nekton (v. Nimmerdor) die 1.50m sprong, de merrie Dulcinea La Silla (v. Diamant de Semilly) die 1.60m sprong, de merrie Lamarque 7 (v. Limbus) die 1.55m sprong en de merrie Cerona (v. Clearway) die op haar beurt succesvol was op 1.60m.

Cornet Obolensky
Vanaf de eerste dag dat Cornet Obolensky de fokkerijwereld betrad, houdt de charismatische schimmel sporters en fokkers in de ban. Ademloos keek het publiek op de Westfaalse hengstenkeuring in 2001 toe hoe het product van de gouden combinatie Clinton x Heartbreaker speelde met de hindernissen. In de 30-dagen-test scoorde de fenomenale atleet een 9.24 voor de springonderdelen en een 10 voor het vrij springen.
De fascinatie voor het springgeweld van Cornet Obolensky nam alleen maar toe vanaf het moment dat de hengst onder het zadel kwam van Marco Kutscher. Met droomcijfers kwalificeerde het paar zich voor de finale van het Bundeschampionat. Met achteloos gemak bedwongen zij de zwaarste parcoursen ter wereld.
Uit de eerste jaargang zonen van Cornet Obolensky werden gelijk al de tophengsten Cristallo I (1.60 springen met Henrik von Eckermann), Cornado NRW (1.60 springen met Marcus Ehning) en Conte Bellini (de grote ontdekking van de Wereldbekerfinale in Göteborg in 2013 onder de Let Kristaps Neretieks) goedgekeurd. Ook de fenomenale crack Cornet d’Amour van Daniel Deusser komt uit de eerste jaargang van Cornet Obolensky. In 2013 werd deze combinatie Duits kampioen en eindigde individueel als vierde op het Europees kampioenschap in Herning. Ook uit de eerste jaargang van Cornet Obolensky komen Marco Kutschers huidige toppaard Cornet’s Cristallo en Emanuele Gaudiano’s EK-crack Cocoshynsky.

Quick Star
Het Franse springwonder Quick Star behoort tot de meest legendarische springhengsten van de negentiger jaren. In de huidige springpaardenfokkerij bevindt Quick Star zich tussen de beste verervers ter wereld, door ondermeer de prestaties van zijn beroemde nakomelingen. Bijvoorbeeld Stella, Quick Silver, Quick Lauro Z, Queen Z, Quebec, Utah Z en Quality Touch Z.
Aan Quick Star heeft Meredith Michaels haar internationale carriëre te danken. Met de toen 7- jarige hengst startte ze in Palm Beach en won meteen de Grote Prijs. Daarna volgde Europa met o.a. Maastricht, München en Mannheim waar ze dan ook de Grote Prijzen won.
Meredith Michaels over Quick Star:” Hij was een fenomeen en met een ongehoord imposante verschijning. Hij had springveren onder de hoeven.” Vader Galoubet A wist als 5-jarige beslag te leggen op de Kampioenstitel tijdens de nationale kampioenschappen van Frankrijk. In 1982 won hij goud met het Franse team tijdens het WK in Dublin.
Galoubet A staat bekend als vader van meer dan 30 goedgekeurde zonen.
Moeder Stella heeft ook internationaal meegedaan door o.a. een tweede plaats te behalen in de Grand-Prix van Stuttgart.